Bestel nu!

Maak hier uw bestelling. Bij "Aanvullende informatie" kunt u aangeven welk boek u zou willen bestellen. Wij verzenden alleen binnen Nederland en het boek kost €19,90.- (excl. verzendkosten).

Blijf ons volgen via onze sociale media (klik hier) voor updates.

Samenvatting

In dit boek wordt de geschiedenis opgetekend van handelingen van de voormalige tot slaaf gemaakten om de plantage Onverwagt in 1881 te kopen. Paniek brak uit nadat de bewoners toevallig vernamen dat de plantage waarop zij jarenlang hebben geleefd en gewerkt plotseling op de veiling te koop stond. De onderlinge spanningen om gezamenlijk het geld bij elkaar te brengen, de gemaakte sweri (spirituele eed) nadat zij eigenaren geworden zijn en het sociale leven op de plantage na 1881, worden in dit boek beeldend verteld. Het leven in de negentiende en vroeg twintigste eeuw op de plantage Onverwagt wordt aan de hand van feiten zoals aangetroffen in archieven, opgetekende verhalen en overblijfselen van dat verleden op de plantage in dit prachtige boek gereconstrueerd.

Samenvatting

Nergens in Suriname is de strijd om de tot slaaf gemaakten te onderwerpen aan de Europees-joods christelijke geloof, zo hevig gevoerd als in het Para-gebied. Tot aan het begin van de 20e eeuw bleven de Paranen hardnekkig vasthouden aan de eigen Afrikaans-Paraanse religie. Na een lange en moeizame strijd wist men het Europees-joods christelijke geloof toch een plek te geven binnen het dagelijks leven op de plantages. Op den duur konden de Bijbel en de kalebas het goed met elkaar vinden op de plantages. Daarbij speelde Jacques Paulus Vyent een opmerkelijke rol. De Profeet aan de Para vertelt het verhaal van Jacques Paulus Vyent, die in 1881 werd geboren en het vurige verlangen had om predikant te worden. Maar het religieus Afrikaans-Paraanse fundament van zijn opvoeding, leidde tot een opmerkelijke wending en het lot der geesten besliste anders.
 

Bestelformulier